Wie zijn wij?

Lionsclub Utrecht Kromme Rijn (UKR) is opgericht op 21 maart 1992. Het was de eerste dames Lionsclub in Utrecht en de 5e damesclub in Nederland. Tot het geografische gebied van Lionsclub Utrecht Kromme Rijn behoren de gemeenten Utrecht, Nieuwegein, Houten, Bunnik, De Bilt en Zeist (woonachtig of werkzaam). Door dit grote geografische gebied onderscheidt Lionsclub UKR zich van de meer lokaal georganiseerde serviceclubs. De leden komen hierdoor in aanraking met een grotere diversiteit aan mensen en activiteiten. We zijn een damesclub met ca. 30 leden uit verschillende beroepsgroepen, waardoor we beschikken over een brede variatie aan kennis, vaardigheden en contacten.

Onze waarden

Lions zijn mensen die zich belangeloos inzetten om lokaal en wereldwijd anderen te helpen die hulp nodig hebben, waarin niet door de reguliere kanalen wordt voorzien.Mensen die Lion worden staan over het algemeen zelfstandig en zelfbewust in het leven en zijn graag bereid zich onbaatzuchtig in te spannen voor het goede doel. Dat doen ze bij voorkeur op vriendschappelijke basis met mensen van uiteenlopende beroepsgroepen. Door kennis te nemen van elkaars achtergrond en invalshoek bewijzen ze elkaar onderling ook een dienst.

De drie kernwaarden van de Lions UKR zijn:

• Externe hulp
  • Zelfontplooiing
  • Vriendschap

Hoe zijn wij georganiseerd?

Net als iedere vereniging draait Lionsclub UKR op actieve leden die zijn georganiseerd in een bestuur en diverse commissies:

• Bestuur
  • Programma commissie
  • Goede Doelen commissie
  • Activiteiten commissie
  • Kas commissie
  • Leden commissie
  • Communicatie commissie
  • Sociale commissie
  • Stichting Help ‘n Handje
  • Werkgroep Boekenbeurs

​Onze Bijeenkomsten

Lionsclub UKR organiseert op de tweede en vierde dinsdag van de maand een bijeenkomst. De ene keer een borrelavond met activiteit, de andere keer een diner met vergadering en eventueel een spreker.

Heb je interesse om lid te worden?

We vinden het leuk als je geïnteresseerd bent om lid te worden van onze club. Je kunt je interesse kenbaar maken via het formulier in de tab 'Lid worden?'. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Maatschappelijke positie is onbelangrijk voor het lidmaatschap. Interesse in de samenleving, de wil om de handen uit de mouwen te steken en de mogelijkheid om tijd te geven aan de belangeloze inzet voor anderen, zijn de belangrijkste eigenschappen van een Lion.

Als Lion kun je écht iets betekenen voor de wereld. Ben je maatschappelijk betrokken en zet je je talenten graag in voor je omgeving? Dan is de Lionsclub iets voor jou! Je krijgt er veel voor terug; energie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling en vrienden voor het leven.